dimecres, 28 de novembre del 2012

Supervivència de les palmeres negres gràcies als roedors


Els Gonfoterios animals de les zones tropicals ja extingits de gran tonelada i que recorrien grans distancies, es menjaven les semilles dels arbres com per exemple la palmera negra i la excretaven a un altre lloc, així repoblaven bosc.

Però ara qui fa aquesta tasca si aquest mamífers estan extingits fa mes de 10.000 anys? Com han sobreviscut els arbres sense la tasca aquesta? Investigadors de Carolina del Nord i Països Baixos han trobat la solució a aquest dubte ecològic.

Han descobert ficant seguiment per radio a les semilles, que un roedor en especial, els Agutíes les transporten a la boca i les amaguen pera quan el menjar sigui escàs, fent que alguna d’aquestes semilles germine. Per sorpresa quan les desenterren no se les mengen sinó que la tornen a amagar a un altre lloc, els investigadors van ficar càmeres i van descobrir que la majoria de les vegades son altres roedors de la mateixa espècie que les roben.

Al final el 35% de les semilles van acabar fins a 100 metres apartades del seu lloc de origen.



NOTICIES RELACIONADES:



VIDEO:

                            

2 comentaris:

  1. És sorprenent com moltes vegades sense els animals moltes espècies de vegetals s'haguessin estingit fa anys.La noticia, des del meu punt de vista, està ben resumida però crec que algunes expresions estàn mal expresades! De totes formes molt interessant!

    ResponElimina
  2. Penso que ningú s'imaginaria que aquest animals puguessin transportar aquestes semilles i sembrarles inconcienment i aixi repoblar aquest tipus d'arbre, es impressionant!

    ResponElimina