dissabte, 24 de novembre del 2012

Revelen la maquinària de replicació del virus de la grip

Dos treballs independents, un d’ells realitzat a l’Estat espanyol, han revelat l’estructura tridimensional dels paquets moleculars que contenen el material genètic del virus de la grip. Aquests paquets moleculars són una complexa màquina molecular que el virus de la grip utilitza per replicar i expressar el seu material genètic.

Han revelat l’organització de les ribonucleoproteïnes, que són  complexes de proteïnes formats per cada ARN viral associat a la polimerasa i múltiples còpies de la nucleoproteïna, que s’uneixen a l’ARN com si fossin un collar. Això és capaç de transcriure el missatge genètic del virus i permetre que s’autorrepliqui  dins la cèl•lula infectada per així generar nous virus que infectaran altres cèl•lules.

Per a revelar-ho han extret i purificat les vuit ribonucleoproteïnes presents en la partícules virals i les han estudiat amb tècniques de microscopia electròniques i processament computat d’imatges. Aquests mètodes han permès verificar que l’estructura de les ribonucleoproteïnes aïllades era la mateixa que les que es trobaven dins el virus.

Els resultats obren la via per descobrir alguns dels passos crucials en el cicle de vida d’aquests virus, i com els virus interactuen entre sí. Ara per ara, conèixer aquesta estructura no permet dissenyar nous medicaments o vacunes, però aporta informació molt valuosa perquè es treballi en aquesta direcció i s’acabin podent dissenyar en futur.

Notícia original

Notícies relacionades
-Grip: lluita contra el virus de les mil cares 
-Els científics estan més a prop d'aconseguir una vacuna de la grip de llarga duració (en anglès)

Vídeo relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada