dissabte, 24 de novembre del 2012

Tots “tenim” nas de Pinotxo



Està clar que el nas no ens creix cada cop que mentim, però el que s’ha demostrat, és que no es manté tal qual. Un estudi de la Universitat de Granada ha detectat que l’òrgan nasal es calenta en aquets casos, i també passa amb el múscul orbital de l’ull.
L’aplicació de la termografia ha permès veure que aquestes zones estan amb una temperatura més elevada al moment en que mentim, per això ha permès descriure el denominat, efecte Pinotxo.
La prova que han fet ha demostrat que, aplicant una tecnologia nova al que fan les emocions, i amb una funció semblant al polígraf , confirma coses que fem servir quan parlem, com per exemple “ posar-se vermell”.
A part d’això també s’ha vist que tan els homes com les dones, quan ens excitem, realment, sí que ens posem calents, és a dir, que no només és una expressió que utilitzem. Tant als homes com a les dones els passa, i tarden el mateix temps en calentar-se, tot i que és diu que a les dones se’ls nota menys. A més, en determinades infermetats neurològiques, com la esclerosi múltiple, l’organisme no regula bé la temperatura, i això es detecta amb un termograma.
Dins del camp dels sentiments, s’ha vist que, per exemple, si una persona veu a un altra que li estan aplicant una descàrrega al braç, la temperatura del seu braç també augmentarà.
No només per a això, sinó també per als programes d’entrenament físic i per a aprimar-se, la termografia pot ser útil.

Noticies relacionades:



Video:

2 comentaris:

  1. La veritat es que només llegint el títol de la notícia sembla molt interessant a la vegada que original. Al final, resulta que si que ens passa alguna cosa al nas quan mentim i, una altra dada interessant es que això s'ha descobert a una universitat de Espanya.

    ResponElimina
  2. La veritat es que només llegint el títol de la notícia sembla molt interessant a la vegada que original. Al final, resulta que si que ens passa alguna cosa al nas quan mentim i, una altra dada interessant es que això s'ha descobert a una universitat de Espanya.

    ResponElimina