diumenge, 25 de novembre del 2012

Millorar la memòria dels pacients en fase inicial d'Alzheimer


En una prova química, una mescla de substàncies va ajudar a superar la pèrdua de conexions entre les cèl·lules cerebrals.

Aquesta prova per al tractament de l'Alzheimer s'ha dut a terme a l'Institut de Massachusetts (MIT) Cambridge, Estats Units. L'experiment tracta d'un coctel al qual hi figuren uns nutrients específics els quals poden millorar la memòria anls malalts d'aquesta malaltia quan es troben en una fase inicial. Aquests nutrients estimulen la creació de noves conexions cerebrals.

Els pacients en mal d'Alzheimer perden gradualment aquestes conexión, anomenades siapsis, per el qual perden la memòria. Aquest suplement de nutrients, anomenat souvenaid, estimula el creixement de noves sinapsi.
L'inventor del souvenaid és el professor Richard Wurtman de la MIT. Aquest suplement consta de tres compostos dietètics naturals: colina, uridina y DHA, àcid omega-3.
Aquests nutriens són precursos de les mòl·ècules de lípid, que junt a altres proteïnes formen les membranes de les cèl·lules cerebrals, les que formen la sinapsi. Per a què produeixin efecte s'han d'administrar els tres precursors junts.

El professor Wurtman, fent estudis en animals, va mostrar que el seu coctel dietètic augmentava el nombre d'espines dendrítiques, presents a les cèl·lules cerebrals, aquestes cèl·lules són necessàries per a formar noves sinapsi entre les neurones.

El nou estudia amb humans, l'equip d'investigació va determinar que a mesura que avançaven les proves, els cervells dels pacients que recibien els suplements començaven a cambiar de patrons típics del Alzheimer finas a patrons més normals.


NOTÍCIA ORIGINAL:


NOTÍCIES RELACIONADES:
http://www.fbg.ub.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=133

http://www.muyinteresante.es/el-alzheimer-se-puede-curar

VÍDEO RELACIONAT:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada