dissabte, 17 de novembre del 2012

Les cèl•lules sanes, clau en les metàstasis de còlon


L'expansió del càncer no només depèn de les cèl·lules malignes. Cada vegada més estudis demostren el paper que juguen les seves veïnes sanes en el desenvolupament de la malaltia. Aquesta vegada, investigadors espanyols han trobat noves pistes per entendre les metàstasis del càncer de còlon cap al fetge, el seu destí preferit.

La capacitat d'un tumor de còlon per produir metàstasi recau en les cèl·lules sanes que emboliquen el tumor, l'anomenat estroma. El càncer de còlon representa la segona causa de mort a tot el món.

Es van analitzar mostres de 345 pacients amb càncer de còlon a la recerca dels mecanismes clau en el desenvolupament o no de metàstasi cap al fetge. Segons les seves conclusions, quan les cèl·lules mare tumorals arriben a la seva nova ubicació alliberen TGF-beta, al que les cèl·lules de l'ambient (sanes) responen alliberant altres molècules.

L'estudi va observar que la molècula TGF-beta és la "encarregada de corrompre" el teixit sà dels pacients en els quals les cèl·lules tumorals són incapaces de contaminar a les cèl·lules sanes i, per tant, aquests pacients no sofriran metàstasis ni recaigudes de la malaltia en el futur, la qual cosa evitaria tractaments més agressius, i a l'inrevés en els casos oposats.


-Noticies relacionades:

-Video:


1 comentari:

  1. Sincerament, des del meu punt de vista, el càncer és una de les malalties més complicades, ja que una vegada curat, pots tornar a recaure. Em sembla genial que hagin descobert un nou métode per a no tornar a recaure amb la malaltia.

    ResponElimina