dissabte, 24 de novembre del 2012

Els fetus també badallen

Com moltes mares senten quan estan embarassades, un fetus pot tenir atacs d’hipo, atragantar-se o també sobresaltar-se si la mare s’asusta per algun motiu.
Investigadors de les universitats de Durham i Lancaster, al Regne Unit  han descobert que els fetus també poden badallar, un dilema que no s’acaba de decantar per cap de les dues bandes.
Els científics van fer servir exploracions en quatre dimensions (4D) en 15 fetus sans durant les setmanes 24 i 36 de la seva gestació. “Després de 58 escaners hem pogut distingir clarament el que es un badall de una obertura normal de boca” explica la doctora Reissland, del departament de Psicologia de la Universitat de Durham.
Per arribar a diferenciarlos es van basar en la duració de l’obertura bocal amb seqüencies d’ultrasons en 4D que els varen permetre observar tots el moviments bocals del fetus. Més de la meitat de obertures bocals eren badallas i hi ha una mitjana de 6 badalls l’hora.
També han descobert que a partir de la setmana 28, aquestes obertures, siguin o no siguin badalls, van disminuint.
Es creu que aquest descobriment pot ser un bon barem per veure la salut del fetus i que pot estar relacionat amb la maduració del cervell.

Noticia original:

Noticies relacionades:
La anorèxia en el embarazo:
Ecografías 4D: un recuerdo para toda la vida:

Video:

1 comentari:

  1. Una noticia molt interessant! No tenia ni idea de que un fetus podia sofrir coses com atacs d'hipo o que es podia atragantar... Impresiona el video del detallat que es veu. A veure si amb els aparells que tenim, que cada cop són més detallats, es poden descobrir coses útils per a la vida dels fetus. Bona noticia!

    ResponElimina