dissabte, 10 de novembre del 2012

Detecten els primers signes de l’Alzheimer uns anys abans


Un grup de científics ha descobert alguns signes relacionats amb l'Alzheimer molt abans que es desenvolupi aquesta  malaltia. Es tracta d'uns alts nivells de proteïna β-amiloide en pacients que presenten una mutació en el gen PSEN1, i això està relacionat amb una mena d'Alzheimer, on aparèixen aquestes mutacions uns anys abans de que es desenvolupi la malaltia.

En un dels estudis fet amb diverses persones, hi van trobar diferències notables en l'estructura i la funció cerebral. Els portadors de la mutació mostraven més activitat en l'hipocamp i tenien menys matèria grisa en certes àrees del cervell.                                                                                                        
El descobriment  s'ha fet simplement en una anàlisi del líquid cefaloraquidi ,en pacients amb un tipus concret d'Alzheimer precoç i hereditari, en el qual apareix mutat el gen PSEN1. Aquestes  plaques amiloides, causants principals de les mutacions que es produeixen, solen aparèixer entre 10 i 15 anys abans del començament de la malaltia i són el principal marcador de Alzheimer, però aquest estudi identifica alts nivells de la proteïna abans que les plaques es dipositin en el cervell, i per tant molt abans que aparegui la malaltia.
El problema dels científics que tracten amb la malaltia de l'Alzheimer, està en que apliquen als malalts el tractament contra aquesta, quan el sistema nerviós ja està massa ''negre'', és a dir, quan hi ha estàn gairebé més de la meitat de les cèl.lules mortes, llavors, degut a que el sistema nerviós ja està massa danyat, no hi ha cap sol.lució eficaç i el tractament acaba fracasant.
Però, amb aquesta hipòtesis que s'acaba de descobrir, es podria aplicar el tractament uns anys abans de que aquesta malatia es desenvolupés, fent així una cura totalitària del pacient que la pateix i arribant únicament a la conclusió que totes aquelles malaties que des d'un primer moment semblen impossibles de curarar, i que coneixem amb el nom de malalties mortals, fent referència al pas que anem amb la ciència, segurament d'aqui uns anys deixaran de ser-ho.


-Notícia original

Notícies relacionades:

-Nova vacuna contra l’Alzheimer

-Cambis en el cerbell

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada