dissabte, 24 de novembre del 2012



El patogen que causa la grip

La ciència li està costant una mica més destapar les múltiples cares d'aquest patogen, encara que, a poc a poc, anem aprenent a conèixer-lo. L'última pista sobre la seva forma d'actuar la dóna aquesta setmana a 'Science Express' un equip d'investigadors espanyols.

El 'cor' dels virus està compost per vuit segments d'àcid ribonucleic (ARN) que componen el codi genètic del virus i estan associats a diverses proteïnes virals i un enzim polimerasa. Aquests complexos, anomenats ribonucleoproteínas, són els encarregats de la replicació del virus, és a dir, de 'produir' noves còpies de si mateixos que, posteriorment, contribuiran a disseminar la infecció.

El seu treball ha revelat l'estructura tridimensional en doble hèlix d'aquesta maquinària molecular i ha descrit com és la interacció entre ARN, proteïnes i polimerasa a l'interior de les ribonucleoproteïnes.

"Podem establir un símil amb els cromosomes en el nostre genoma. El que hem aconseguit és descriure com estan organitzades aquestes màquines que, salvant les distàncies, s'assemblen a un cromosoma i que són les que permeten la transcripció i la replicació dels virus de la grip.

http://www.youtube.com/watch?v=xc1LqF7EkI0

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/11/22/biociencia/1353610799.html 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada