diumenge, 25 de novembre del 2012

Nou dezcobriment en el reciclatge de proteïnes


Per a eliminar les deixalles de les cèl·lules, un tipus de proteïnes especialitzades creen vesícules que fan de bossa d'escombraries molecular per   a les cèl·lules.
Aquestes vesícules transporten proteïnes velles o danyades desde la superfície dels compartiments cel·lulars fins les plantes internes de reciclatge en les que es degraden les deixalles i es reutilitzen components.

El descobriment en un nou estudi explica com aquestes proteïnes,del tipus ESCRT,creen les esmentades vesícules; aquest procés ha estat un misteri des que van ser descobertes fa prop d'una dècada.
Si aquestes bosses d'escombraries no fossin capaces de realitzar aquesta feina, apareixerien moltes malalties en l'organisme com el càncer y dolencies neurodegeneratives com el Parkinson.

L'equip de l'Institut Weil de Biología Cel·lular i Molecular de la Univesitat de Cornell de Nova York, ha examinat a fons una porció de maquinaria de la ESCRT i ha observat com realitza el desdoblament de les membranes cel·lulars. Aquest procés de torsió es un pas fonamental que precedeix a la fase final de la formació de vesícules.

El descobriment d'aquest estudi obre la porta a futures investigacions per explorar de manera detallada els mecanismes que intervenen en la fase final de formació que són els que tanquen les bosses vesiculars.

Notícia original


Notícies relacionades



Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada