‘’Les nostres troballes són molt interessants perquè ens mostren per primer cop que trasplantar aquests tipus de cèl•lules a una medul•la espinal danyada pot portar a una millora significativa’’ va explicar Robin Franklin, coautor de l’investigació.
El sistema olfactiu és l’única part del cos on les fibres nervioses continuen creixent i replicant-se a l’edat adulta. En particular, les cèl•lules glials olfactòries (OEG), que envolten les neurones receptores olfactives i promouen la substitució de neurones, estan sent investigades com un possible tractament per lesions medul•lars.
Les OEG del de la cavitat nasal dels gossos van ser extretes i expandides en un medi de cultiu durant setmanes, i després foren trasplantades al lloc de la lesió. Molts dels gossos tractats van començar a mostrar moviment a les potes que abans estaven paralitzades, la qual cosa és el resultat de la regeneració les fibres nervioses a la zona danyada.
La teràpia podria tenir també èxit en humans. Els assajos de la primera fase en humans han suggerit que els trasplantaments de les OEG són segurs, i els nous resultats, indiquen que també podrien ser efectius. ‘’Estem segurs de què la tècnica podria restaurar una miqueta de moviment en pacients humans amb lesions medul•lars, però encara no es pot dir que podrien recuperar totes les funcions perdudes’’, exlicà Franklin.
Notícia original
Notícies relacionades
-Un paralític torna a caminar amb ajuda gràcies a estímuls elèctrics
-Ratolins que caminen després d'una lesió medul·lar
Vídeo relacionat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada