dissabte, 24 de novembre del 2012

El rinoceront prehistòric sepultat baix una erupció


Un equip científic que treballava a Turquia ha descobert un fòssil únic: el crani d’un rinoceront prehistòric que va morir en una erupció volcànica fa 9,2 milions d’anys.
Els investigadors han deduït que es tracta d’una de les dues especies que ocupaven aquella zona en aquell període.
Aquesta descoberta es del tot extranya perquè encara que s’havien descobert diferents fòssils d’organismes invertebrats que estaven preservats en roques volcàniques, però no s'havia descobert mai matèria orgànica ja que aquesta acostuma a desaparèixer ràpidament degut a les altes temperatures.
Segons els investigadors, les característiques que han observat poden suggerir que l’animal es va cremar a temperatures que van arribar fins als 500 graus degut a una erupció volcànica pareguda a la del Vesubi al 79 a.C.
Les altes temperatures van matar el rinoceront i va quedar desmembrat per culpa de flux de matèria que venia del volcà. Aquesta corrent va arribar a desplaçar el crani fins uns 30 quilometres al nord-est del lloc.
Aquesta descoberta també és excepcional perquè tan sols hi un 2% de fòssils estan preservats en roca volcànica. Aquesta investigació va ser portada per un equip científic de la Universitat de Montpellier i liderada per Pierre-Olivier Antoine.

Notícia original:

Noticies relacionades:
- Descubren un extraño dinosaurio del tamaño de un gato y con colmillos
Hallan dos dinosaurios con el estómago lleno de dinosaurios

Video:

1 comentari:

  1. Aixo es bastant interessant perque descubrim una mica mes del avantpassat i totes les seves causes pero tinc tambe a dir que algunes coses d'aquest video son montatges.

    ResponElimina