diumenge, 18 de novembre del 2012

L’ENVELLIMENT MUSCULAR

Als òrgans  i a alguns músculs hi ha cèl.lules mares amb diferents funcions per solucionar problemes, lesions, després d’un esforç físic ... Una vegada es soluciona el problema, les cèl.lules tornen al seu lloc. Un grup de científics britànics han demostrat amb ratolins, que aquesta reserva va esgotant, amb el pas dels anys, l’envelliment muscular.
Els científics Albert Basson i el seu equip, han observat que durant l’envelliment es van produint erros durant el procés que comporten una constant activació de les cèl.lules mare.
La causa d’aquest error es dona a la proteïna FGF2, que és la encarregada de despertar les cèl.lules mare del múscul quan són necessàries. Quan van observar els teixits musculars dels ratolins, van observar una gran quantitat d’aquesta proteïna.
La constant activació d’aquestes cèl.lules provoca un esgotament de la seva capacitat regenerativa amb el transcurs del temps. Per a parar el procés d’envelliment, els científics van administrar un inhibidor d’aquesta proteïna per frenar la seva activació.
Aquest descobriment, segons Basson, donarà lloc a futurs tractament contra l’envelliment muscular. Basson apunta que l’abús de la eliminació d’aquesta proteïna podria tenir efectes perjudicants, ja que es necessària per a la correcta reparació dels músculs.

Notícies relacionades:

-Primera noticia

-Segona noticia


Notícia original:

Vídeo:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada