diumenge, 25 de novembre del 2012

''Coachip'' test antidrogues

El dispositiu, desenvolupat per l'empresa Alphasip i presentat en roda de premsa, s'ha experimentat en projectes pilot i ha comptat amb la col · laboració de la Policia Judicial de Madrid i les policies locals de Saragossa i Osca.

Es tracta d'un test no invasiu, amb una fiabilitat del 97%, de molt fàcil maneig i el preu ronda els 1.800 euros.La mostra de saliva es recull a través d'un hisop, que s'insereix en una targeta sol ús, la qual es connecta a un lector.Entre 5 i 7 minuts més tard el resultat apareix reflectit en una pantalla LCD i es pot també imprimir en un tiquet de forma instantània.

L'espectre d'estupefaents detectats és molt ampli i abasta els més consumits: amfetamines, benzodiacepines (tractament d'insomni i ansietat), cànnabis, metamfetamines, pols d'àngel, opiacis, cocaïna, feniticitina, metadona, morfina i èxtasi.
Amb això ens assegurem que el test es faci amb saliva i no amb orina com s'ha portat fent fins ara.

Els resultats del dispositiu han estat validats per un laboratori certificat per ENAC (Entitat Nacional d'Acreditació), està homologat per l'Institut Tecnològic d'Aragó i disposa de Certificació de Qualitat del Marcat CE, el que li permet comercialitzar a tot Europa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada