dissabte, 17 de novembre del 2012

Examinen per primera vegada una espècie de ballena gairebé desconeguda.


S’ha descobert una espècie de ballena  gairebé desconeguda per la ciència, on els ciebtifics  sol sabien de  la seva existència per uns quants ossos.
Una mare i el seu fill, s'han descobert encallats en una platja a Nova Zelanda, on van morir i després d'un examen detallat, s'ha presentat la primera descripció completa de la seva classe, duta a terme per l'equip de Rochelle Constantine de la Universitat d'Auckland, a Nova Zelanda.
Com sostenen els autors de l'estudi, aquesta ballena no està extingida i serveix per recordar-nos que és molt poc el que sabem sobre la vida en els oceans.
Aquesta és la primera vegada que s’ha vist un ejemple complet d'aquesta espècie, Mesoplodon traversii  una ballena més de cinc metres de llarg. Fins ara, tot el que es  sabia d'aquesta ballena era per tres cranis parcials recollits en un període de 140 anys.
Les dos ballenes es van descobrir el desembre de 2010, quan van ser abandonades i van morir  a la platja d’Opape, de Nova Zelanda. Experts de l'àrea de conservació en aquest país es va produir al lloc, on va fotografiar els animals, van fer mesuraments i va prendre mostres de teixit.
Les ballenes van ser identificades com a pertanyents a una altra espècie més comú. La seva veritable identitat, es revelava només després de realitzar anàlisis d'ADN.
Els investigadors no saben per què aquestes ballenes es deixen veure tan poc.
Hi ha molta vida marina que encara no sabem ni coneixem."
-Notícia original: 
-Notícies relacionades:
-Més informació: 
-Ballenes desconegudes: 
-Vídeo:


1 comentari:

  1. Una gran descoberta !!!! aixó fa pensar que encara queden moltes mes espcies per descubrir.

    ResponElimina