diumenge, 18 de novembre del 2012

TERÀPIA GENÈTICA PER A RECUPERAR EL SENTIT DE L’OLFACTE

Amb l’estudi dels ratolins, s’ha aconseguit recuperar el sentit de l’olfacte per mitjà de la teràpia genètica. Gràcies a aquest descobriment, moltes persones que mai han pogut olorar res o altres persones que la van perdre per alguna malaltia, ara podran recuperar un dels seus sentits.
Haver descobert el mètode de recuperar l’olfacte, ha permès aprofundir en investigacions sobre els problemes dels cilis.
Els científics de la Universitat de Michigan han informat que encara a de passar bastant de temps per poder aplicar aquesta teràpia a les persones. En un principi, la teràpia tindrà més importància en quant a les persones que ja van néixer sense olfacte.  El tractament consisteix en proporcionar un rebrot dels cilis perduts a les neurones que transmeten l’olfacte.
Els investigadors van ingerir gens normals dins les cèl.lules del ratolí, introduint-li un virus de la grip comuna carregat amb la seqüència normal de la cadena d’ADN per rebrotar els cilis. El virus va provocar una infecció habitual i va introduir aquesta seqüència a les cèl.lules. El resultat es pa poder comprovar 14 dies després.
Noticies relacionades:
- Primera noticia -Segona noticia


-Notícia original

Vídeo

 

1 comentari:

  1. Em sembla una notícia molt interessant desde el seu punt de vista,perque recuperar el sentit de l'ofacte o adquirir-lo d'una manera genètica és un gran avantatge per a tot el món,em pareix un dels grans avenços que estan descobrin el científics per generar un món millor.

    ResponElimina