dissabte, 17 de novembre del 2012

L'abús dels antibiòtics crea superbacteries


En la segona meitat del segle XX la ciència va aconseguir avançar als bacteris. El desenvolupament d'antibiòtics va ser més ràpid que la capacitat dels microorganismes per mutar i sortejar l'envestida. Però això està canviant ràpidament, en gran part per l'abús i el consum irresponsable d'aquestes medicines, tant en humans com en animals.

Els científics avisen que estem davant un greu problema de salut pública i una seriosa amenaça per als sistemes sanitaris europeus. Sense antibiòtics, alguns tractaments avançats no serien possibles.

Hi ha un augment preocupant de la resistència de la K. pneumoniae als antibiòtics d'última línia, aquest bacteri pot causar infeccions del torrent sanguini, pneumònies i infeccions quirúrgiques; i afecta sobretot a pacients ingressats en hospitals.

Quan un pacient no respon al tractament, els metges poden recórrer als antibiòtics claus en infeccions causades per bacteris multirresistents. Però en alguns països, com Grècia o Itàlia, la resistència a aquests antibiòtics, que són l'última frontera per neutralitzar la infecció, és ja molt elevada i no para de créixer. El mal ús dels fàrmacs genera 25.000 morts a l'any a Europa.

Va ser un científic de la Universitat de Cardiff (Gal·les) qui va detectar un gen que conferia al bacteri la capacitat de produir un enzim capaç de neutralitzar l'efecte dels antibiòtics més potents.

-Notícia original.

-Notícies relacionades:
-Cada any hi ha 400.000 infeccions greus per bacteris multirresistents
-Cridada urgent de la UE per a que es desenvolupin nous antibiòtics

-Vídeo:


2 comentaris:

  1. Crec que aquesta notícia s'hauria d'expandir a nivell molt global, ja que molta gen no en pren conciència, una de dos, o bé perquè no ho saben o ja sigui perquè no s'ho creuen o no s'ho pensen. Estaria bé que molta gen ho sapiguès, ja que és algo que potser sembla que no però que és verdaderament important per a la salut.

    ResponElimina
  2. El causant d'aquest elevat nombre de morts es degut a la mala gestio sanitaria i a la falta d'informacio, ja que segu k aixo nomes u deu saber el farmaceutic i el metge, i a mes es responabilitat del metge de no receptar aquests frmacs innesessariament.

    ResponElimina