divendres, 23 de novembre del 2012

Reduïr els efectes secundaris de la quimioteràpia ara és possible


Uns investigadors han descobert un nou mètode que elimina els metalls ''pesants'', fa com una descomposició gairebé total d'aquests. El mètode consisteix únicament en aplicar aquesta nova tècnica als pacients als que sel's hi hagi esdevingut un tractament de quimioteràpia.
Tracta exclusivament amb l'eliminació de cisplatí excedent en sang. Aquest metall, utilitzat en tractaments de quimioteràpia, és responsable d'efectes secundaris com toxicitat renal, nàusees, vòmits i alteracions sanguínies en pacients amb càncer.
El cisplatí és el medicament més freqüentment prescrit en tractaments de quimioteràpia i està considerat com el anticancerós més efectiu i de major espectre d'acció. Segons els responsables del projecte, la primera aplicació prevista d'aquest mètode és l'eliminació del cisplatí excedent en sang després de l'administració intravenosa en pacients de càncer.
L'eliminació del platí en sang s'efectuarà per un mètode extracorpori similar a l'hemodiàlisi.
L'aplicació del procés contribuiria a reduïr aquests efectes secundaris del cisplatí, en eliminar aquesta substància de la sang. I també diuen alguns experts, que ajudarà a que el tractament de la quimioteràpia sigui més efectiu.




Notícia original:

Notícies relacionades:

Reduïr els efectes més tòxics:

Aplicació de quimioteràpia a un orangutà:

Vídeo:

1 comentari:

  1. És interessant veure com avança la ciència, a veure si podem aconseguir que en futur sigui totalment efectiva la quimioteràpia i així poder curar del tot el càncer, seria un gran avanç per a l'espècie humana.

    ResponElimina