dissabte, 5 de gener del 2013

Confirmada la ineficàcia de l'amoxicil.lina per a la tos


Davant el risc de patir pnèumonia, els metges recomanen com a antibiòtic la amoxicil.lina.
Fins ara s'ha pensat que aquest actuava molt a favor contra la tos i els virus causants de les infeccions que la comporten. Però un estudi realitzat ha demostrat que aquesta teoria no és certa del tot. Un article publicat a la revista The Lancet Infectious Diseases confirma que la amoxicil.lina no ajuda a combàtre les infeccions lleus i deixa en evidència els efectes secundàris que comporta.
L'investigador de la Universitat de Southampton i director d'un nou estudi sobre el valor  dels antibiòtics, Pau Little, diu: "Els pacients que prenen amoxicil.lina no es recuperen molt més ràpid ni tenen menys símptomes". Fins i tot aseguren que podria ser perjudicial l'ús excessiu .
Els investigadors van analitzar a 2.061 adults amb infeccions respiratòries lleus de dotze països europeus (Anglaterra, Gal • les, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Suècia, França, Itàlia, Espanya, Polònia, Eslovènia i Eslovàquia) que van prendre amoxicil.lina o un ''placebo'' tres vegades al dia durant set dies. Els resultats, publicats en l'últim número de la revista The Lancet Infectious Diseases, mostren poca diferència en la gravetat o la durada dels símptomes entre els dos grups.

 Aquesta conclusió és vàlida fins i tot per als pacients de més edat de 60 anys o més, en què els antibiòtics van demostrar un efecte molt limitat
Segons Little, "la majoria de les persones es recuperen per si soles. Però, com un petit nombre de pacients si es beneficia dels antibiòtics, persisteix el repte d'identificar".
Philipp Schuetz publica que aquest nou descobriment, parlant clar, ha de fer que els metges s'abstinguin de receptar tants antibiòtics a pacients amb simptòmes lleus de pnèumonia.


Notícia original

Notícies relacionades:

Desvelat el mecanisme de replicació de la grip

Els suplements de vitamina D no eviten el refredat en adults sans

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada