dimarts, 8 de gener del 2013

No fer salut resta microvides


Un estudi del British Medical Joumal diu que quan es menja i es beu masa, com pot passar en les dates de Nadal o altres, es perden hores de la vida.

David Spiegelhalter, un estadistic de la universitat de Cambridge (Reino Unido) explica que fumar, beure un parell de copes, menjar car vermella, pot resar al menys mitja hora diaria, si s'exedeix, de vida.

En aquest estudi Spiegelhalter ha volgut trobar una manera senzilla de comunicar l'impacte del nostre comportament en l'esperança de vida i per això ha utilitzat una nova mesura a la qual ha anomenat 'microvida' i que defineix com mitja hora d'esperança de vida: "equival a una milionèsima de vida després dels 35 ", explica.

L'investigador, fent servir dades d'estudis de població, calcula que una 'microvida' pot perdre per fumar dues cigarretes, tenir cinc quilos de sobrepès, beure una segona o tercera copa en un dia, veure dues hores la televisió o menjar una hamburguesa.

Per contra, afegeix que es poden guanyar 'microvidas' no prenent més d'una beguda alcohòlica al dia, menjant abundant fruita i vegetals i fent exercici.

Noticia Original

Noticies relacionades:

1, 2.

Video:

1 comentari:

  1. Aquesta noticia està bé per saber que és bo i que és dolent per allargar la nostra vida, ja que tots volem viure el més de temps possible i ara ja sabem com aproximar-mos a fer-ho.

    ResponElimina