dissabte, 12 de gener del 2013

Millorar l’oïda

Aquests últims anys s’han demostrat els efectes sobre la plasticitat de les neurones, que produeix la formació de música. Segons varies fonts, l’experiència musical dels nens no consisteix en tocar un instrument sinó en fer altres activitats com escoltar cançons i fer jocs a casa.
Els científics de la Universitat de Helsinki van realitzar un experiment amb 25 famílies, les quals tots portaven als fills a la mateixa escola. Primer van medir les capacitats auditives de cada nen amb un electroencefalograma. També van preguntar als pares les activitats relacionades amb la música que feien a casa.

Els resultats van mostrar una major activitat musical a totes les cases on hi feien activitats musicals informals a casa, es relacionava en quant a la sensibilitat acústica.
Tot i que no a quedat clar si és per això que tenen una millor capacitat, no només per a la percepció musical sinó per a aprendre el llenguatge, el que si que ha quedat clar és que aquesta estimulació podria ajudar molt a desarrollar aquestes qualitats.
Per això, com no s’ha pogut establir una relació entre aquests factors, en un futur tenen pensat fer més estudis sobre el tema.






Video:

1 comentari:

  1. Que curiós que posar en marxa el sistema auditiu d'una forma tant pràctica com per exemple escoltant música ajudi al desenvolupament de la oïda i facilite l'aprenentatge.

    ResponElimina