dilluns, 7 de gener del 2013

Injeccions de cèl·lules fotosensibles regeneren la retina de ratolins

Quan la retina es deteriora apareixen diverses formes de ceguesa, com la retinitis pigmentosa. Així que regenerar aquesta capa de teixit podria ser una manera de tractar aquesta malaltia. En la medicina actual, regenerar vol dir utilitzar cèl·lules mare més o menys evolucionades. És el que han fet investigadors de la Universitat d'Oxford en ratolins, amb èxit.

El sistema és senzill: s'agafen les cèl·lules i s'injecten a l'ull. I al cap de dos setmanes, la retina s'havia regenerat. No es van usar cèl·lules mare poc diferenciades, sinó les que se sabia que produirien cèl·lules fotosensibles. D'alguna forma, ja estaven dirigides a treballar en substitució de les que havien anat perdent (per edat o altres processos). I el resultat és que aquestes cèl·lules s'implantem i reconstrueixen la capacitat visual.

Aquest treball és la primera prova de què es pot agafar un ratolí completament cec, posar-li cèl·lules i reconstruir tota la capa sensible a la llum, ha dit un dels autors de l'estudi.

L'estudi indica que hi ha un camí a recórrer, però falten encara moltes proves. Per començar, és difícil comprovar el què veu un ratolí. Hi ha coses que es poden fer, com veure si la pupil·la es contreu quan s'exposen a la llum o l'activitat cerebral. Però no es pot saber l'exactitud o claredat del què veu. Per això caldran molts assajos i anys abans de què es pugui pensar en usar-lo en humans.

Altres grups estan treballant en usar autèntiques cèl·lules mare per veure si al posar-les a un ull es diferencien i evolucionen.

Notícia Original

Notícies Relacionades
-http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/06/13/biociencia/1339600710.html
-http://blog.senc.es/la-investigacion-en-celulas-madre-esta-muy-cerca-de-curar-la-ceguera/

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada