dimarts, 8 de gener del 2013

Problemes al genoll per culpa de l'excés o la manca d'exercici

Segons un estudi, tant els nivells alts com els baixos d'activitats física poden accelerar la deformació del cartílag del genoll en persones de mijana edat.

Molta gent del món, casi una de cada dos persones, (en cas dels nord-americans) pot haber desnvolupat artrosis de genoll per a quan arriba a 85 anys d'edat.

L'equip d'investigació de Wilson Lin i Thonas M. Link, de la Universitat de California, va analitzar 205 pacients en edats de 45 fins a 60 anys.

Segons el resultat dels estudis, la participació en activitats físiques d'alt rendiment (còrrer), pareix associada a un cartilag més degenerat y potencialment a un major risc d'artritis. Però la gent que no feia gens d'exercici també li van sortir resultats similarment negatius.

El Dr. Link aconsella a la gent que és més propera a patir problemes d'artritis, redueixin el perill de degenerar el cartílag per mitjà la estratègia  de mantenir un pes corporal adequat i evitar activitats perilloses.


Notícia original

Notícies relacionades:

- Sedentarisme

-  Desgast de cartílags


1 comentari:

  1. M'ha semblat interessant, perquè jo em pensava que els que feien gran quantitat de activitat fisica (sobretot corren) si que de gran tindrien més possiblitats a tindre problemes al genoll, pero em pareix extrany que els que no facin res també els ho pase.

    ResponElimina