dilluns, 7 de gener del 2013

S'aconsegueix filmar el calamar gegant en el seu hàbitat natural


La cadena japonesa NHK i la estadounidenca Discovery Channel han aconseguit gravar per primer cop  al calamar gegant a les profunditats del mar, el seu hàbitat. Mai havia pogut ser filmat en el seu hàbitat natural, per això és un animal força desconegut. Un equip de les dos cadenes, juntament amb membres del Museu Nacional japonès de Ciència i Natura, va captar les imatges l'estiu passat a les costes de l'illa nipona de Chichijima a una profunditat d'uns 600m gràcies a una càmera d'alta definició.

L'animal filmat té uns 3m de llargada, però com que li falten els dos tentacles més llargs, es creu que hauria pogut mesurar 8 o 9 metres. Al vídeo es veu a aquest exemplar alimentant-se d'un esquer col·locat per l'equip, que era un altre calamar més petit, d'1m. La càmera ha gravat d'aprop els enormes ulls de l'animal i les ventoses dels tentacles, d'uns 5cm d'ample.

El vídeo ajudarà a conèixer el comportament d'aquest animal, del què només exemplars capturats havien pogut ser filmats. Aquest animal amb tres cors, una visió cent vegades més potent que la humana i un cervell molt desenvolupat, havia romàs fins ara ocult en els abismes marins. Es creu que es tracta de l'invertebrat més gran del món, ja que pot arribar a pesar uns 1000kg i mesurar uns 20m de longitud.

El calamar gegant viu en profunditats d'entre els 400 i els 1500m sota la superfície marina, on la pressió és molt elevada i la llum del sol pràcticament no hi arriba.

Notícia original

Notícies relacionades
-El secret dels ulls del calamar gegant 
-Calamar gegant poc comú trobat a Austràlia

Vídeo relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada