dimarts, 8 de gener del 2013

La Vitamina D ajuda a prevenir la càries

Una revisió d'estudis existents, y l'anàlisi dels resultats amb la ciència actual, fan creure que la Vitamina D pot ser important en la prevenció de càries.

Encara que no s'ha qüestionat la relació de la Vitamina D com a suport de comfortament ossi, ha existit un descaord sobre el seu paper en prevenció de càries.

La Vitamina D ajuda en l'absorció del calci i fosfats dels aliments i és imprescindible per a la formació de ossos y dents. Poca consumició de Vitamina D pot tindre males conseqüències en el creixement dels ossos, com el raquitisme.

Hi ha dos fonts generals de Vitamina D: una és a través de la pell, per inducció dels raigs ultraviolats del Sol, i l'altra es ingerint aliments rics en aquesta vitamina.

El Dr. Philippe Hujoel de la Universitat de Washington, va dur a terme 24 assaigs clínics sobre 3000  nens en diferents països. Aquestos van donar com a resultat que la Vitamina D estava associada en una reducció de casi el 50% en la incidència de les càries.

A la prova van participar nens els quals els seus nivells de Vitamina D van ser elevats per mitjà de raciadió ultraviolada suplementària o complementant la seva diaet en productes molt rics en Vitamina D.

La qüestió de la Vitamina D és molt important en països on els seus nivells van disminuïnt mentre que els nens en càries van augmentàn.

Notícia original

Notícies relacionades:

- Raquitisme en nadons immigrants

-  La falta de Vitamina D s'associa amb la obesitat mòrbida


1 comentari:

  1. M'apareix una molt bona idea que la vitamina D ajudi a prevenir les càries perquè a part és imprescindible per a la formació d'ossos y dents,i això facilita als nens crèixer d'una manera més adequada i evitarja la poca consumició de vitamina D per a no comporta males conseqüències en el creixement dels ossos.

    ResponElimina