dimarts, 15 de gener del 2013

Els secrets de la regeneració de la cua dels capgrossos


Científics de la Universitat de Manchester (Regne Unit) han descobert com torna a créixer la cua dels capgrossos, una troballa que podria tenir grans implicacions per a la recerca sobre la curació i la regeneració de teixits humans amb l'esperança d'utilitzar aquesta informació per trobar noves teràpies que millorin la capacitat dels humans per curar.

En un estudi anterior, el grup del professor Amaya va identificar els gens que s'activen durant la regeneració de la cua. En el procés, diversos gens que estan implicats en el metabolisme s'activen, en particular aquells que estan relacionats amb la producció d'espècies reactives d'oxigen (ROS, en les seves sigles en anglès), molècules químicament reactives que contenen oxigen.

El professor Amaya i el seu grup van decidir fer un seguiment d'aquest resultat inesperat. Per examinar l'actuació de ROS durant la regeneració de la cua, van mesurar el nivell d'H2O2 utilitzant una molècula fluorescent que canvia les propietats d'emissió de llum en presència d'H2O2.

Utilitzant aquesta forma avançada de formació d'imatges, els investigadors van aconseguir mostrar que un augment marcat en H2O2 es produeix després de l'amputació de la cua i que els nivells d'H2O2 es van mantindre elevats durant el procés de regeneració de la cua sencera, que dura diversos dies.


-Noticies relacionades:

-Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada