divendres, 11 de gener del 2013

Consells per a cuidar l'esquena durant el son

Dormir cap per avall augmenta la curvatura lumbar i afavoreix l'aparició de mal d'esquena, cervicalgia, tendinitis,dolors d'origen ligamentaris o altres problemes múscul-esquelètic que la persona no és conscient fins que la patologia es troba en un estat molt avançat.
Així ho avisen les fisioterapeutes del col. legi professionals de la comunitat de Madrid, que acaba d’inicià lacampanya ' 12 mesos, 12 consells de salut amb l'objectiu de prevenir les lesions que pateix la població produïts pels mals hàbits. Per això, han creat un primer curtmetratge en què adverteix sobre els riscos de dormir cap per avall.
A través d'aquesta campanya, aquesta agència vol educar la ciutadania sobre els riscs que s'enfronten quan duen a terme les seves activitats de vida diària quan adopten males  postures i les precaucions que han de tenir en compte per evitar lesions o problemes múscul-esquelètic.
Per tant, es recomana  dormir de costat, tenint en compte que en aquesta posició, la columna vertebral es troba en l'horitzontal i distribueix millor les tensions. Han destacat també  la importància de l'elecció d'un material de descans suficient com, per exemple, els coixins que permeten tenir les cervicals alineades amb la resta de la columna,tant  si estem boca amunt com si estem de costat.
En quan en un matalàs, l'expert ha recomanat r que la rigidesa del matalàs amb el suport cal combinar-se.

Noticia Original:

Noticies realcionades:
- Més prevencions
-Consells per descansar

Video:


2 comentaris:

  1. Està molt bé que hagis ficat aquesta noticia perquè trobo que molts de nosaltres estem contínuament fent males postures, una de elles quan dormim, i llegir això ens fa saber com tenim que dormir per a després no penedir-mos.

    ResponElimina
  2. Sí,ara ho estava mirant i m'he adonat de que porto tota la vida dormint en males postures...
    Així que es recomana dormir de costat? Sempre he pensat que la millor postura per dormir era de cara amunt i ara veig que anava equivocada.

    ResponElimina