diumenge, 13 de gener del 2013

ADDICCIÓ A LES XARXES SOCIALS


D’uns anys aquí s’utilitzen de manera descontrolada les xarxes socials. A conseqüència d’això, molta gent pateix psicopatologies relacionades amb les noves tecnologies: facebook, xats...
L’equip del Dr. Uri Nitzan d’Israel, ha volgut estudiar persones que tenen episodis psicòtics relacionats amb internet. Aquestes persones tenen característiques comuns: soletat i vulnerabilitat per la pèrdua d’un ésser estimat, inexperiència amb les xarxes socials i sense psicosis i sense antecedents a drogues.
Van poder comprovar que segons el grau de duresa del seu sofriment, estaven més o menys enganxats a internet. Primer van trobar consol a les xarxes. Primer van ser reaccions positives, però després van arribar a desenvolupar símptomes psicòtics.
Aquests investigadors continuaran treballant molt dur per poder aconseguir que les persones afectades no tornen a recaure i no facin mal a altres persones que hi ha a la xarxa. Però això és molt difícil perquè internet forma ja part de la nostra societat.
Internet conté molts factors que fan que moltes persones s’allunyin de la realitat i desenvolupin estats psicòtics. Aquests factors poden ser: distorsió geogràfica i espacial, manca de senyals no verbals i tendència a idealitzar a les persones que es coneixen per aquest mitjà.

-Noticia original:

Noticies relacionades
-Noticia 1
-Noticia 2

-Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada