diumenge, 13 de gener del 2013

La Via Làctia alberga 17.000 milions de planetes similars a la Terra


Segons una estimació de la NASA, recopilats per la missió espacial Kepler de l’agencia espacial nord-americana, que es dedica a cercar nous mons fora del Sistema Solar, hi ha uns 17.000 milions de planetes amb una mida similar a la Terra. Això suggereix que una de cada sis estrelles pot allotjar un planeta de la mida de la Terra orbitant al seu voltant.

La missió Kleper va ser creada al 2009 per a localitzar planetes fora del Sistema Solar, amb les mateixes característiques al nostre en “zones habitades”, o el que és el mateix, amb temperatures ni molt fredes ni molt calentes i amb aigua a la seva superfície.
Aquest fet de que hi ha 17.000 milions de planetes pareguts a la Terra no implica que puguin ser habitables, però augmenta la possibilitat de que en un futur es puguin descobrir planetes amb capacitat per albergar vida.
A la vigèsima segona reunió de l’Associació Americana d’Astronomia, la NASA ha anunciat el descobriment de 461 candidats a planetes, en els quals quatre podrien orbitar a la seva estrella en la “zona habitable”.

Aquestes dades es van obtenir basant-se en observacions desde el maig del 2009 fins a març de 2011.
Christopher Burke, director de la missió Kepler, ha comentat que els descobriments de cossos trobats amb el mateix tamany que la Terra, així com Super-Terres (més del doble del seu tamany) han crescut en un 43 i 21% respectivament. També ha apuntat que resulta interessant el descobriment de quatre nous plantes de menys del doble del tamany del tamany de la Terra que podrien tenir aigua.
El telescopi espacial Kepler identifica els planetes candidats medint el canvi en la brillantor de més de 150.000 estrelles quan els planetes passen per davant. S’anomena tècnica del “trànsit”.

Noticia original:

Noticies relacionades:

Científicos crean catálogo con 84 millones de estrellas de la Vía Láctea 

Descubren anillo gigante de estrellas alrededor de la Vía Láctea

La Vía Láctea colisionará con la galaxia Andrómeda en 4.000 millones de años 

Video Relacionat: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada