dissabte, 12 de gener del 2013

Per què s'arruguen els dits en l'aigua?


El arrugament que sofreixen els nostres dits en l'aigua no és un capritx de la naturalesa. Un estudi de la “Royal Society” britànica publicada en la seva revista “Biology Letters” ha descobert que la seva finalitat és la de millorar la captura d'objectes mullats o sota l'aigua.

Un equip de científics de la Universitat de Newcastle va analitzar l'habilitat de les persones en agafar objectes fora de l'aigua amb els dits arrugats i normals, per estudiar per què ocorria aquest efecte. Segons el doctor Tom Smulders, responsable de la recerca, els dits arrugats podrien comparar-se amb la captura d'un pneumàtic en condicions humides.

"El arrugament dels dits en condicions humides podria haver ajudat als nostres ancestres a aconseguir menjar de vegetacions humides", afirma Smulders. "I observant les nostres plantes dels peus, arribem a la conclusió que el seu arrugament ens permetia córrer millor sota la pluja". Aquest arrugament es produeix quan els vasos sanguinis dels dits es contreuen, i tenen, a més, una important funció i ofereixen un avantatge natural.

L'interrogant que segueix sense resposta és el de per què no tenim els dits arrugats permanentment. Les primeres teories apunten al fet que això podria disminuir la sensibilitat en les gemmes dels nostres dits o fins i tot augmentar el risc de dany en agafar objectes.



-Noticies relacionades:




-Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada