diumenge, 13 de gener del 2013

Control amb la ment

Jan després de dos dies entrenant va aconseguir controlar el braç. La BBC va explicar que mai abans s’havien aconseguits uns moviments tan bons.

Jan Scheuermann, de 53 anys, que té una paràlisi del coll cap avall, gràcies a una pròtesi ha sigut capaç de subjectar i manipular alguns objectes com si fos un braç normal. Els investigadors van explicar a The Lancet que se li van col.locar implants al cervell per a que pogués controlar el braç robòtic.
Fa 13 anys, a Jan li van detectar una degeneració espino cerebral  i a mesura que passava el temps, anava perden el control del seu cos. Els científics li van implantar a l’escorça motora del cervell uns sensors de 4x4 mil.límetre. Dins de cada sensor hi ha centenars d’agulles petites les quals s’encarreguen de recollir l’activitat elèctrica de 200 cèl.lules al cervell. Cada cèl.lula es comunica amb l’altra per mitjà de la velocitat amb el que poden disparar impulsos nerviosos, que es tradueixen al cervell en ordres per moure el braç.
S’han intentat establir sensacions a les pròtesis per intentar recuperar el sentit del tacte.
Els científics Gregoire Courtine, Silvesto Micera, Jack DiGiovanna i José del Millán afirmen que el control del braç és altament intuïtiu, que el sistema és un èxit tecnològic i biomèdic.

Noticies relacionades:

- Primera
- Segona

Noticia original:

Vídeo:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada