diumenge, 6 de gener del 2013

Descobreixen una vacuna que controla el VIH


Fins avui no hi havia en el món de la medicina cap medicament que pogués controlar el virus VIH, i després d'haver provat que aquest nou descobriment funciona, els investigadors han assegurat que aques avanç obre un nou camí al desenvolupament i als estudis addicionals per assolir una cura funcional d'aquesta malaltia mortal, fins al dia d'avui.
Això ho han dut a terme per mitjà de prémer  les cèl. lules 'professionals' que presenten els antigens, anomenades cèl . lules dendrítiques (CD), dels pacients amb VIH autòleg (del mateix pacient) inactivat per calor. Així doncs, quan un microorganisme invaeix el cos, aquestes cèl . lules el fagociten i el divideixen en petits fragments. Alguns dels quals són presentats a la membrana de les CD.
En usar aquestes cèl . lules com a vacuna van obtenir la millor resposta virològica assolida per cap vacuna provada fins ara.
Per a l'estudi, 36 pacients en teràpia antiretroviral combinada (TARc) amb CD4 +> 450 cèl .lules/mm3 van ser assignats aleatòriament per rebre tres immunitzacions amb CD polsades o amb CD sense prémer. La vacunació va ser factible, segura i ben tolerada i va canviar l'equilibri entre el virus i l'hoste en favor d'aquest últim.

Al cap de 12 setmanes després d'interrompre el TARc, es va observar una reducció de més del 90% de la càrrega viral estimada en 12 de 22 (55%) enfront a 1 de 11 (9%) pacients en el grup CD-VIH- 1 (vacunats) i el grup control, respectivament.

Passades 24 setmanes la proporció era 7 de 20 (35%) entre els vacunats enfront de 0 de 10 (0%) en el grup control. La majoria dels receptors de la vacuna havien estat capaços de controlar temporalment la replicació viral amb una reducció màxima de la càrrega viral per sobre del 90% respecte a la càrrega inicial. Això vol dir que la vacuna estimula efectivament el sistema immunològic.

Les institucions assenyalen que aquesta és la millor demostració de que una vacuna terapèutica és factible en la literatura científica .


Notícia original

Notícies relacionades:

La sida avança a Europa oriental i Àsia central

Es troba la molècula culpable de propagar el virus VIH

Vídeo:

1 comentari:

  1. Un gran avenç per la medicina, i una gran notícia. Quan aquesta vacuna estigui més perfeccionada i quan sigui pública (que espero que no tardi molts anys) es podrien salvar milers (o milions?)de vides.

    ResponElimina