dimecres, 9 de gener del 2013

Tornen la vista a ratolins cegs

Un equip d'investigadors de la Universitat d'Oxford, al Regne Unit, ha aconseguit restaurar la visió de ratolins totalment cecs gràcies a un nou tractament basat en la injecció de cèl·lules fotoreceptores en l'ull.

Els ratolins tractats estaven afectats per retinitis pigmentosa, malaltia que provoca la pèrdua gradual de les cèl·lules fotoreceptors de la retina encarregades de permetre la visió en condicions de baixa lluminositat, el que fa que no puguin veure la diferència entre la llum i la foscor.

Els investigadors van injectar cèl·lules "precursores", capaços de convertir-se en els fonaments d'una retina una vegada que estan dins de l'ull, i dues setmanes després de les injeccions es va formar una retina.

El professor Robert MacLaren, qui va dirigir l'estudi, ha explicat a la BBC que la recreació de tota l'estructura és la primera prova que pots prendre a un ratolí completament cec, injectar les cèl · lules i reconstruir tota la capa fotorreceptora.

Els ratolins van ser sotmesos a proves per veure si s'amagaven quan estaven en una zona il·luminada i si els seus pupil·les es contreien en resposta a la llum, i també es van realitzar escàners per veure si el cervell estava processant la informació visual

Els investigadors estan duent a terme assajos amb cèl·lules mare embrionàries humanes a l'Hospital d'Ulls Moorfields, de Londres, en pacients amb malaltia de Stargardt, una forma de degeneració macular.

Els resultats preliminars suggereixen que la tècnica és segura però encara es necessitaran diversos anys per obtenir resultats fiables.

Noticia Original

Noticies Relacionades:

1, 2

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada