La ciència vista pels alumnes de l'assignatura de Biologia de l'INSTITUT CRISTÒFOL DESPUIG de Tortosa
dimarts, 8 de gener del 2013
Les cèl·lules mare també poden reparar la còrnia
S'ha desenvolupat una nova técnica per a aplicar cèl·lules mare als ulls. La intenció és que serveixi per a reparar els ulls, afectats per malalties o accidents, de forma natural.
El nou mètode consiteix en produir membranes que ajuden a introduir cèl·lules mare dins l'ull.
Aquesta tecnologia va ser diseñada a la Universitat de Sheffield ( Regne Unit ) i el seu objectiu era tractar els danys de còrnia.
Fent servir una combinació de diferents tècniques, l'equip d'aquesta universitat és capaç de formar un disc biodegradable que s'implanta a la còrnia. Auqest disc esta carregat de cèl·lules mare que després es multipliquen, això dona lloc a una cura de manera natural.
Una de les característiques més importants és que el disc que s'implanta a l'ull, té cavitats per a mantenir juntes i protegides les cèl·lules mare que conté aquest, imitant les que hi han al voltant d'una còrnia sana.
L'equip d'investigadores Ílida Ortega Asencio y Sheila MacNeil han diseñat les cavitats que s'han construït dins la membrana y ajuden que a l'ull hi hagi una població sana de cèl·lules mare.
El proxim pas de l'equip d'investigació és provar aquest mètode amb pacients. En aquest cas a l'Índia.
Una ventatja del disc, és que esta creat per materials biodegradebles, això vol dir que l'organisme no es veuria afectat per aquest element. Aquest fet dona lloc a uns assaigs propers.
Notícia original
Notícies relacionades:
- Transtorns de còrnia
- Les cèl·lules mare contra el càncer
Etiquetes de comentaris:
adellsebastiàa,
bio1batx,
cèl·lules mare,
còrnia,
curs 2012-2013
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada