dissabte, 13 d’abril del 2013

El rellotge biològic


Alguns científics de Bariloche (Argentina), han fet un estudi que ja s’havia realitzat sobre la mosca de la fruita però relacionant-ho amb mamífers. 
Van plantejar la possible transformació química d’una proteïna anomenada PER, que seria capaç de canviar el rellotge biològic que tots tenim al cervell. Quan diem rellotge biològic no ens referim a un rellotge literalment, sinó que ens referim a com cada activitat de qualsevol ésser viu, es manifesta sempre com una variació regular i no com un procés continu, és a dir, processos que es repeteixen cada 24h (circadians) que regulen processos fisiològics, com per exemple el somni, gràcies a la informació que reben de l’exterior (llum, temperatura…).
Alguns doctor de física, investigadors del CONICET que es troben al Centre Atomic Bariloche, es van centrar en examinar la proteïna PER, i es va veure que experimenta una fosforilació
Mentre que es pensava que aquest procés químic només era per accelerar la seva degradació, es va descobrir que pot actuar tant acurtant com allargant el cicle.
Aquest estudi, tot i que només es centra amb el teòric, es basa amb evidencies. Això podria donar informació de més per poder seguir estudiant a tots aquells que tenen insomni o jet-lag, per poder fer noves intervencions i arribar a alguna millora.




Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada