diumenge, 14 d’abril del 2013

Un nou dispositiu millora la captura de les cèl · lules metastàtiques


A l'Hospital General de Massachusetts (EUA), un grup d'investigadors ha dissenyat un nou ''aïllador´´ de cèl.lules metastàtiques. Es tracta d'un dispositiu-anomenat CTC-iChip.

Consisteix en un microprocessador per a la captura de cèl.lules tumorals, capaç de processar les mostres de sang a una taxa de 10 milions de cèl · lules per segon. Això permetrà fer un estudi primerenc de les cèl · lules tumorals circulants (CTC) que són les que ja es troben a la sang perifèrica de pacients amb càncer. Les paraules d'un d'aquest descobridors són: "Aquesta nova tecnologia permet avaluar com les cèl · lules canceroses canvien durant el procés de la metàstasi"

És la primera vegada que és farà una simulació de la forma amb que les cèl.lules metastàtiques que es desenvolupen i es dupliquen de manera descontrolada, per això asseguren que és un gran pas en la lluita contra el càncer.

Fins ara aïllar aquest tipus de cèl.lules era impossible, però sembla ser que el CTC-iChip ho podrà fer de una forma àgil i fiable.


Notícia original:


Notícies relacionades:


Descobreixen un mecanisme clau que explica com s'inicia la metàstasi

Descoberta la proteïna que fan servir les cèl·lules canceroses per combatre la quimioteràpia


Vídeo:






1 comentari:

  1. Poc a poc es van descobrint més formes de diagnosticar i cambatre el cànce, espero que en un futur no mol llunyà es pugui curar com qualsevol refredat o una altra malaltia lleu.

    ResponElimina