dissabte, 13 d’abril del 2013

Primer embaràs al món després d'un trasplantament d'úter


Una dona turca de 23 anys, que va rebre l'empelt en 2011 d'una donant morta, desenvolupa la seva gestació amb normalitat.


El trasplantament es va fer a l'agost de 2011. La pacient turca Derya Sert va ser la primera dona a rebre amb èxit l'úter d'una donant morta. En tot el món tan sols hi ha nou dones amb aquest òrgan trasplantat.

Abans de la intervenció, es va extreure i es van congelar òvuls per poder fecundar-los mitjançant tècniques de reproducció assistida i, més endavant, ficar-los dins l'úter. La transferència de l'embrió va tenir lloc fa dues setmanes i van comunicar el dia 11 d’abril que la gestació es desenvolupa amb normalitat.

Aquest tipus de trasplant està pensat per a dones amb esterilitat per causa uterina. És una tècnica que no implica un òrgan vital ja que es pot viure sense úter, per això, val la pena arriscar-se a entrar en quiròfan i tenir la oportunitat de ser mare?

Hi han científics que diuen que els inconvenients superen les avantatges ja que després de la maternitat s'extreu el teixit per deixar de subministrar a la pacient l'agressiva medicació immunosupressora amb la qual es combat el rebuig i, per tant, no s'enfronta a una operació sinó a dos i, en el cas de que la donant estigui viva implica una operació més i per tant més risc.

Tot i així, alguns diuen que sentir la gestació, el part o tindre fills amb la mateixa genètica dels pares pot compensar els inconvenients del trasplant.



-Noticies relacionades:

-Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada