diumenge, 14 d’abril del 2013

Radiactivitat en el Canal de La Mancha

La imatge de bidonsradioactius solts a pocs quilòmetres de la costa francesa està causant una gran alarma entre la població alemanya. Un equip d'investigació del canal públic de televisió ARD ha comprovat la presència d'aquests bidons tòxics a només 124 metres de profunditat, al Canal de la Manxa, gràcies a un robot submarí armat amb un mesurador de radioactivitat.

Uns estudis del Regne Unit i de Belgicas determinen que hi ha unes 17.244 tones de bidons amb residus nuclears al Canal de la Manxa, en la profunda rasa submarina situada al nord-est de l'illa de Alderney.
Primer creien que els bidons es haurien oxidat i que la radiació de lso bidons hagués quedat dissolta pel mar, però amb els resultats dels estudis van determinar que això no era cert i que encara quedaven restes tòxics al canal.
Consultat pels periodistes que han realitzat la investigació, el partit alemany dels Verds ha exigit al govern de Berlín que participi activament en la immediata recuperació d'aquests bidons.

És perillós. S'han detectat dos bidons, però és evident que ha d'haver molts més. No és per casualitat que els dipòsits submarins de residus fossin prohibits fa ja més de 20 anys ", diu Sylvia Kotting-Uhl, membre dels Verds.
Ara volen rescatar els bidons però la tasca pot ser molt costosa econòmicament, però hi ha una persona que diu que si no és molt costosa ajudés.

Noticia Original:


Noticies relacionades:


Video relacionat:

2 comentaris:

  1. Cada cop la cíencia em sorprent més! No sé com poden averiguar tatnes coses i mai entendre com poden fer aparells capaçes de caluclar la radioactivitat entre altres coses!

    ResponElimina
  2. Esta noticia ma semlbat prou interessant perque ara ja es podrà saber els residus que contenen els canals i rius de tot el mon perquè hiha gen que menja peix d'aquelles aigues i poden agarrar infeccions i malalties.

    ResponElimina