diumenge, 14 d’abril del 2013


Científics uneixen per primera vegada els cervells de dues espècies diferents, l'ésser humà i un rosegador, amb un procediment no invasiu.

Científics de l'Escola de Medicina de Harvard a Boston (EUA) han aconseguit unir els cervells d'un ésser humà i una rata, de manera que l'home pot moure la cua del rosegador sol amb els seus pensaments. Es tracta de la primera interfície entre diferents espècies mitjançant un processo no invasiu.
La investigació apareix publicada a la revista PLoS ONE.

El passat mes de febrer uns científics van aconseguir que entre dues rates intercanviaran impulsos entre els seus cervells i informació que els permetia fer tars com moure una palanca per obtenir menjar fins i tot es podia fer a distància aquests experiments. Tambie hi va haver un científic anglès, Kevin Warwik que es va posar un xip al braç a Anglaterra i va poder moure un braç articulat robotico d'Estats Units.

En el nou experiment, els investigadors no van necessitar implants. El voluntari tenia elèctrodes enganxats en el seu cuir cabellut que recollien l'activitat de les ones cerebrals. 
 El mecanisme utilitzat era que un pacient es posava davant d'una pantalla on havien unes llums que parpadeavan tota l'estona i si el pacient es sincronitzava amb els llums intermitents l'ordinador enviava un impuls d'ultrasò al cervell de la rata i això feia que la rata mogués la cua.

Noticia Original:

Noticies Relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada