diumenge, 14 d’abril del 2013

En 5 kg per persona es pot reduir el 34% de mortalitats cardiovasculars


Perdre cinc quilograms de pes de mitja en tota la població reduiria la mortalitat coronaries, com l'infart cerebral i la meitat de les morts per diabetis.

Un estudi fet pel professor de la Universitat de Alcalá de Henares, Manuel Franco, ha analitzat durant aquests últims 30 anys la relació del pes amb la malaltia coronaria, l'ictus i la diabetis

Aquest estudi es centra amb l'activitat física i l'alimentació a la crisiseconòmica que el país llatinoamericà va sofrir entre el 1991 i el 1995. En aquests anys, aquestes persones s'havien de moure per elles soles, sense transports (ni públics, ni privats) i a alimentar-se amb unes 3.000 a 2.200 calories diàries.

Això va fer que aquestes persones tinguessin una pèrdua de 5 quilograms per persona d'una talla normal i al 1996 van disminuir un 34% les morts cardiovasculars.


Manuel Franco exposa que hem de tenir millor salut com a societat, per a reduir els impactes d'aquestes malalties.
La menor alimentació calòrica  la pèrdua de pes i l'augment de exercici són els tres factors d'aquest estudi, i cap es menys important que l'altre per poder reduir la mortalitat cardiovascular.


El que s'hauria de fer es menjar menys i millor i augmentar la nostra activitat física. Hi ha persones que ja ho fan, però es una minoria, i es tracta de posar-ho en practica tota la població.

Notícia original

Notícies relacionades
-1-
-2-

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada