diumenge, 14 d’abril del 2013

Possible nova pandèmia a causa del virus H7N9


La China torna a ser el punt de mira dels països del planeta a causa de la infecció pel virus H7N9 que noés havia afectat a les aus però ara s'ha transmés als humans.

El virus H7N9 és d'origen aviar i causa una grip , és el primer cop en què es detecta en éssers humans. Segons els experts els humans ens hem infectat per la falta d'immunitat a aquest virus. 

La lletra “H” correspon als virus  de tipus gripals que contenen hemaglutinina , una proteïna que es troba a la superfície del virus i li permet unir-se a la cèl·lula i poder-la infectar; la “N” per altra banda, correspon a un enzim anomenat neuraminidasa, sobre la que actuen els fàrmacs antivírics.
No és el primer cop que un virus de procedència aviar causa una pandèmia, fa uns 10 anys el virus H5N1 va causar 300 morts a la zona del sud-est d'Àsia.
A principis de març es van començar a detectar a la China els primers caos d'infecció amb símptomes de febre,tos yen alguns casos pneumonía i dificultat respiratoria.
Segons dades extretes de la pàgina de la OMS ja hi ha hagut 12 morts a causa del virus i 38 afectats.
Encara no es coneix quina ha estat la font d'on ha brollat el virus, però ha hagut de contagiar-se entre persones amb contacte diari en l'àmbit rural.
El que preocupa a la OMS és el fet que aquest virus és capaç d'adaptar-se a les condicions humanes i propagar-se amb molta facilitat així com resistir als fàrmacs que es puguin subministrar.

El que més preocupa als experts és que el virus pugui extendre's fora del país en qüestió i produir una greu pandèmia.
Segons el Dr. Trilla , professor de Salut Pública de la Universitat de Barcelona, podem estar tranquils ja que és molt poc probable que el virus afecti als humans tant fàcilment i menys si estem en un bon estat de salut.
El que molta gent és pregunta , per què sempre es produeixen aquest tipus de contagis a Àsia ?
La resposta és senzilla, a aquesta regió del món hi ha una elevada densitat de població, fet que afavoreix la ràpida propagació i també on hi ha més quantitat d'aus com poden ser ànecs o pollastres.

Es pot viatjar tranquil·lament a la China sense córrer cap tipus de risc , el que si es recomana és la higiene de les mans i altres prevencions contra la grip a falta d'una futura vacuna.



Notícies relacionades:


Video

2 comentaris:

  1. Una nova grip aviar? Esperem que no es converteixi en pandèmia ni s'escampi per altres països

    ResponElimina
    Respostes
    1. ...perquè llavors sí que seria un greu problema... estos tipus de virus canvien el material genètic en facilitat i s'haurien de crear una o més vacunes a l'any. Per això millor que la notícia no vagi a més...

      Elimina