diumenge, 14 d’abril del 2013

La música nova que ens agrada el cervell ho detecta


La majoria de persones gaudeix escoltant música, ja sigui, clàssica  pop, rock o molts altres estils. Un grup internacional de investigadors ha descobert que quan escoltes música una part del cervell, el nucli accumbens, podria ser la raó de donar una sensació de plaer que experimentem quan escoltem alguna cançó per primera vegada.

A vegades després de algun dia que no ens ha anat be, o no massa be ens posem a escoltar música, i escoltem alguna cançó que no hem sentit mai, però ens agrada, i ens comencem a sentir millor.

Segons un estudi de la Universitat de Montreal (Canadà) diu que la causa d'aquest fet és un grup de neurones del encefal, conegut com nucli accumbens que formen part de un cos estriat ventral del cervell, amb aquesta informació és un precís predictor de quan una cançó li agradarà a la majoria de gent o no.

Els experts van fer un estudi en que alguna gent escoltava música i després es podien gastar els seus propis diners amb les cassons i àlbums que els hi agradaven.
Els investigadors van escanejar els cervells dels participants i van descobrir que quan la gent escolta alguna música que no ha escoltat mai el nucli accumbens pot indicar si a una persona li a agradat el suficient per a comprar-la

La investigadora principal del treball diu que una major activitat del nucli accumbens seria una major quantitat de diners gastats per la música. Això aporta una evidencia nero-biològica de que la musica es una recompensa intel·lectual.
Aquest nucli no treballa sol, interacciona en altres parts més evolucionades i complexes del cervell.

La música es una bona raó per recordar-nos a alguna cosa i ajudar-nos a viure una emoció especifica. Però la musica que no l'hem escoltat mai i ens agrada es quan està combinada en altres parts els cervell i pot identificar-ho com alguna cosa de plaer desde un punt de vista cognitiu.

Noticia Original

Notícies relacionades
-1-
-2-
-3-

Video

1 comentari:

  1. Tota la raó... ho he comprovat! és curiós que una part del cervell pugui detectar amb tanta precisió si em sentit alguna vegada aquella cançó o no.

    ResponElimina