diumenge, 14 d’abril del 2013

Alentiment en la curació de fractures òssies i augment del risc de complicacions en aquestes a causa de fumar


Com des de fa temps, esta demostrat que el tabac causa danys sobre la salud cardiovascular. A dia d'avui un nou estudia afirma que fumar influeix als periodes de curació allargant-los i també fa que el fumador tingui complicacions postoperatories, en fractures òssies.

Tot això ho ha dut a terme l'equip del Dr. Samir Mehta a l'universitat de Pensilvània, que ha fet una serie d'estudis, i aquests demostren que la gent que fuma, en cas de lesió òssia, tarda de l'ordre de 6 setmanes més de baixa que la gent que no fuma.

Un altre estudi, afirma que tenen més probabilitats d'una mala curació per part dels fumadors (2,3 més de probabilitats) en comparació els no fumadors.

La incidència del tabac en les fractures òssies és bastant important per al conjunt de la societat que encara fuma habitualment, per això, és recomanable no fumar ja que produeix molts de desventatges per a la salut.

Notícia original

Notícies relacionades:

Deixar el tabac prolonga la vida de les dones

Morts pel tabac a Espanya





1 comentari:

  1. Es una noticia molt interessant, ja que no m'esperava que el tabac també pogues causar això. Tots sabem que el tabac es molt perjudicial per a la salut però no sabem fins a quin punt pot arribar a afetar-li al nostre cos.

    ResponElimina