dimecres, 27 de març del 2013

Alguns atacs epilèptics no s’originen a les neurones



Els atacs epilèptics són causats per la excessiva activació d’algunes neurones del cervell. Un nou estudi fet per neurocientífics de l’Institut Tecnològic de Massachusetts, als Estats Units, suggereix que alguns atacs epilèptics es poden causar a les cèl.lules glials, les quals es creia que tenien un paper secundari amb el funcionament cerebral.
Les cèl.lules glials constitueixen aproximadament la mitat del cervell tenen diversos papers auxiliars, però en els últims anys els neurocientífics han afirmat que també in-tervenen en funcions importants, com la comunicació entre neurones.

A l’estudi es va poder concloure que les cèl.ules es tornaven hiperactives durant l’atac epilèptic.

Troy Lttleton i Jan Melom van fer un experiment amb les mosques de la fruita on van identificar una mutació a les cèl.lules glaies que fan que les mosques siguin més pro-penses a tindre atacs epilèptics. Les mutacions al gen fan que influeixi en la comuni-cació de les cèl.lules glaies amb les neurones, fan que les neurones es tornin més excitables. La excitabilitat fa que les mosques tinguin més atacs epilèptics respecte als estímuls ambientals.

Contrarestar els efectes de la mutació pot ser una bona oportunitat per al desenvolupament de nous tractaments per a la epilèpsia.

Noticies relacionades:

- Primera:

- Segona:

Noticia original:


Vídeo:

 

1 comentari:

  1. La notícia és prou interessant però en quan a execució del text, es poden observar algunes faltes d'ortografia, i també a l'apartat de notícies relacionades, a més de ficar (primera, segona) haguesses pogut ficar algun títol per a donar interes a l'hipervincle. Tot el demés ho trobo correcte i molt interessant. :)

    ResponElimina