dimecres, 27 de març del 2013

L’ eliminació de tatuatges augmenta



Els tatuatges són un element estètic que han captivat l’atenció de moltes persones durant els últims anys. En canvi, moltes d’aquestes persones desitgen eliminar-los. El doctor Pablo Umbret professor de dermatologia del Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona.

Cada vegada és més freqüent la sol.licitud de la eliminació de un tatuatge, com també han augmentat el nombre de persones que se’n volen fer un al cos. Sobre un 10% de les visites que reben els dermatòlegs són per eliminar un dels seus tatuatges.
Els tatuatges professionals són més profunds que els aficionats, per tant, és més difícil acabar amb ells. Els tatuatges poden ser perjudicials si es produeix una al.lèrgia, una infecció o una irritació, per això és important que les persones amb psoriasis no haurien de realitzar-se cap tatuatge perquè poden exagerar els símptomes de la patologia.

El làser és una bona via per a eliminar un tatuatge, encara que si el dibuix no és molt gran es poden fer de forma quirúrgica. Segons la mida del tatuatge i dels colors, se li aplicarà una longitud d’ona o una altra. El làser el que fa es produir com una petita fuetada que desfà  la substància del dibuix per a que desapareguin. Les persones amb tatuatges tarden entre 10 i 20 sessions per a fer-lo desaparèixer.

Les persones que es vulguin fer un tatuatge, es recomana que siguin reversibles i de color negre o blau. El més important, que es facin a un lloc autoritzat on s’usi un mate-rial legal amb controls de seguretat. I també s’ha de tindre en compte si es té una malaltia dermatològica.

Noticies relacionades:

- Primera:
- Segona:

Noticia original:


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada