diumenge, 17 de març del 2013

Els ocells actuals tenen avantpassats de quatre ales


Els fòssils d'onze aus del Cretàcic estudiats per científics de Xina suggereixen que els avantpassats dels ocells moderns tenien ales en les seves extremitats inferiors. Al llarg de l'evolució les potes van perdre les seves plomes i es van especialitzar en el desplaçament terrestre, mentre que les extremitats superiors es van dedicar al vol.

Xing Xu i el seu equip van analitzar onze fòssils de quatre grups diferents d'aus del cretàcic ,trobats en el nord-oest de Xina

El bon estat de conservació va demostrar que tenir quatre ales no era una qualitat rara.Les primeres aus tenien una estructura corporal diferent a les actuals,i  el parell de ‘potes-ales’ extra proporcionava l'assistència necessària.
El que sí mostren clarament és que  els fòssils són plomes llargues, corbades i rígides, situades perpendicularment a les potes. Les escates que recobreixen avui les potes de moltes espècies són estructures derivades de les plomes dels seus antecessors prehistòrics. A poc a poc, les plomes de les extremitats inferiors es van anant perdent evolutivament i convertint-se en el plomissol, fins a finalment derivar en escates.
LLavors, les extremitats superiors van guanyar eficàcia en el vol.
Les plomes que tenen alguns ocells actuals en les potes són molt diferents de les observades en aquests fòssils. En general, en l'actualitat són petites i suaus  i tenen funcions protectores de la pell.,encara que hi ha espècies com les gallines que tenen plomes llargues i perpendiculars a les potes, que recorden a les d'aquests ocells ancestrals.
-Notícia original:

-Noticies relacionades:

Notícia 1 :

Notícia 2 :

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada