divendres, 22 de març del 2013

L’esperma espanyol


A més de la qualitat, també es presenta una gran atenció en quant a les malalties infeccioses. No n’hi ha prou en buscar només els virus, sinó que en els centres de reproducció assistida s’asseguren que el semen passi el “període finestra” deixant passar el temps en el qual el virus pot estar a la sang però no detectar-se en les proves serològiques.

L’any 2010, uns 1026 nens van néixer a Espanya per mitjà de la donació de semen. El semen del donant ha de passar uns paràmetres que no estan al abast de totes les persones.
El director del laboratori d'Andrologia de l'IVI Madrid, Alberto Pacheco, va afirmar que entre un 5% i un 10% dels que es presenten voluntaris, no només s’estudia la qualitat seminal sinó també al candidat des del punt de vista psicològic.

Els psicòlegs el que busquen és assegurar-se que el candidat estigui convençut de fer la donació en compte de destacar patologies psiquiàtriques greus.

Pacheco, respecte a la qualitat seminal, aclareix que es demana molt més enllà del necessari per poder tenir fills. Aquesta raó és una consulta que reben en els centres dels donants no aptes per a donar semen, que es pregunten si en un futur ells mateixos tindran que ser candidats a la reproducció assistida.

El període finestra de les malalties infeccioses requereix l’espera de sis mesos des de les primeres proves fins que el candidat elegit està preparat per a donar. Un cop està el semen acceptat, es congela però abans cal esperar que la mostra es liqüi, ja que al començament està molt viscós. El semen s’introdueix en criotubos que es fiquen en contenidors de nitrogen.

Després s’espera sis mesos per alliberar, ja que en tot aquest temps, s’ha pogut generar alguna malaltia.
La fi de la donació és quan el semen està servit per a produir sis gestacions. Es fa una mitjana d’entre 24 i 30 extraccions, ja que només entre el 20 i el 30 per cent de les mostres aconseguiran un embaràs.

El tema del pagament als donants és un poc polèmic, ja que segons Pacheco, no només es tracta del pagament sinó que també pels desplaçaments, les molèsties, etc.
La llei deixa molt clar que el donant s’ha d’assemblar al home de la parella heterosexual. En canvi, si es tracta d’una parella homosexual o una dona soltera,  es poden triar preferències.

Noticies relacionades:

- Primera:
- Segona:

Noticia original:

Vídeo:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada