diumenge, 21 d’octubre del 2012


Vida a 7 km de profunditat.

Increiblemente estos extraños peces, similares a enormes renacuajos, viven a más de 7 kilómetos de profundidad.
La comunidad científica está sorprendida, dado que las últimas teorías sobre la vida en las mas profundas simas avisales decían que a tales profundidades la vida tendría que ser más de un 80% de agua y su movimiento debería ser lento y pausado, cosa que no ocurre, tal como vemos en este impresionante video.
          
                 
En les imatges, preses a la fosa del Japónmitjançant càmeres submergibles capaços de resistir l'enorme pressió, es pot observar un grup de Pseudoliparis amblystomopsis barallant per una mica de menjar, un peix que mai havia estat vist amb vida.

"Hi ha molts més peixos del que podíem haver imaginat a aquestes profunditats", assegura el doctor Alan Jamieson, de la Universitat d'Aberdeen. Malgrat la foscor i de la pressió, els peixos s'amunteguen i interactuen en una actitud molt més sociable de l'observada en les criatures abissals.

Esperàvem que aquests éssers fossin solitaris i amb prou feines es moguessin, assegura el professor Monty Priede, l'equip britànic. "Però les imatges mostren grups socialment actius, possiblement famílies, que s'alimenten de petits crustacis i que viuen tranquil·lament en un dels llocs més extrems de la Terra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada