diumenge, 21 d’octubre del 2012

Una forma de vida arcaica que sobreviu a espècies que descendeixen d’ella

No es freqüent que les espècies s’extinguin abans que els seus ancestres. Però, contra tot pronòstic, una forma de vida de 500 milions d’anys d’antiguetat, encara viu al fons del mar, mentre que diferents descendents d’aquesta especie, molt més avançades es van extingir fa 350 milions d’anys.
 Aquesta forma de vida, el gènere Rhabdopleura, són petites criatures marines del fons de l’oceà.

Aquests éssers viuen en colònies petites i estan molt lluny de ser els dominants del seu ecosistema.
Pero, han sobreviscut d’aquesta manera durant més de 500 milions d’anys, i gràcies a fer-ho, han durat més que els seus descendents més evolucionats.

Un equip d’investigadors del Canada i d’Alemanya, van valer-se de l’estructura i la forma d’aquestes criatures per a poder determinar que estaven entre els graptòlits més primitius que han existit.
Mentre el zooplàncton  desarollava modes de viure més prop de la superficie  de l’oceà, els seus avantpassats continuen vivint al fons de l’oceà.

Al final, aquestes criatures amb trets biològics i estils de vida que havien funcionat durant tant de temps i que per tant l’evolució refusava a canviar, van sobreviure i en cara existeixen en zones que van des de les Illes Bermudes fins al mar de Bering.

Noticia original:

Noticies relacionades:
-Los virus, ¿formas de vida arcaicas en vez de fragmentos de maquinaria biológica?
-El Más Reciente Ancestro Común de Toda Vida Terrestre

Video relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada