dissabte, 13 d’octubre del 2012

Aprendre mentres dormim


Uns cientifics israelis han demostrat, mitjançant unes proves, com les persones som capaços d’aprendre nova información mentres dormim. Anat Arzi de l’Institut de Weizmann de Ciencia en Rehovot, va voler fer un experiment. Va tocar certs tons abans de passar l’olor de desodorant, xampú, peix podrit o animals morts per davant del nas de cada voluntari, mentres dormien. Cada to corresponia a una bona olor o una mala olor. Es va veure que els voluntaris ensumaven més fort quan sentien la bona olor.
Aquest experiment va durar una nit. Quan van despertar, i els investigadors van tornar a tocar els tons, però aquesta vegada sols. Els voluntaris ensumavent més fort quan sonava el to que havien relacionat amb la bona olor.  Per a que tot surtis bé, Arzi es va assegurar i ,amb l’ajuda de un tècnic de son, el qual supervisava l’activitat cerebral dels voluntaris, va parar l’experiment sempre que els voluntaris mostressin signes de despertar-se.
Uns altres resultats van venir d'estudis mostrant que una forma molt bàsica d'aprendre ,com el condicionament clàssic es pot donar en rates  i infants, comencen a associar dos estímuls, un to i una bufada d'aire (si són presentats junts).
Això significa que podem adquirir informació simple quan no estem concients. Tota aquella información que ha sigut captada quan estem desperts, despres es memoritza un cop estem dormint.

Noticia original

Noticies relacionades:

Noticia 1
Noticia 2

Video:

1 comentari:

  1. Això vol dir que ni dormin el nostre cervell para de treballar? Inclús quan pensem que estem descansant no ho estem, m'ha agradat esta noticia, continuo pensat que el cervell és un òrgan molt complex i que no para de sorprendre.

    ResponElimina