divendres, 19 d’octubre del 2012

Podrien els bacteris ser éssers socials?



Els bacteris són microorganismes unicel • lulars que presenten una mida d'uns pocs micròmetres i diverses formes incloent esferes, barres i hèlixs. Són cèl.lules procariotes  i, per tant, a diferència de les cèl • lules eucariotes (d'animals, plantes, fongs, etc.), no tenen el nucli definit ni presenten, en general, orgànuls membranosos interns.

Un grup d'investigadors ha revelat que aquests microorganisme, els bacteris, poden tenir una estructura molt semblant a la de les plantes i alguns animals. Per comprobar-ho, van actuar fent interaccions entre aquests.Van observar que els bacteries produeixen substàncies que usen com a complements químics per sobreviure i d'aquí obtenen la seva competitivitat enfront la supervivència. Això, acostuma a passar quan hi ha bacteris que competeixen per la mateixa part del seu hàbitat.
Els resultats de la investigació mostren que alguns individus en grups de bacteris estretament emparentas, tenen la capacitat de produir compostos químics  que eliminen o paralitzen el creixement d'altres poblacions de bacteris en l'entorn, però que no perjudiquen al seu propi grup.
Els científics, han suggerit que els bacteris en el medi ambient poden exercir diferents funcions socials i que la competència es produeix, no només entre bacteris individuals, sinó també entre poblacions coexistents i seguint criteris que podrien etiquetar com a socials.

Des d'avui en dia, s'ha vingut considerant que els bacteris són organismes molt egoistes i que les poblacions de bacteris són simples grups de clons, però cada vegada està més clar que moltes espècies tenen una clara estructura social en les seves poblacions.

Notícia original:


Notícies relacionades:

Primers éssers vius, les bactèries

Diferència entre bactèries, fongs, gèrmens i virus

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada